Dag 14; Dampierre sur Salon - Gy, 31 mei 2019

Gisteravond wezen eten bij Yvette, de bekendheid van het dorp. Totaal 7 gasten, 4 Engelse, 2 Duitsers en ik. Ze had de haard aangestoken ondanks dat het totaal niet koud was.

Het restaurant is meer van het aanschuiftafel type. Je krijgt alleen de wijnkaart en geen menukaart. Je besteld je drankje en 5 minuten later staat ook je eten op tafel, geen discussie, dat is het vandaag. Een sla, en een schotel met 2 kippenpoten en witte bonen. Dat krijgt iedereen vanavond. Bij de andere gasten ging dat net zo. Ze kookt gewoon voor haar familie en gasten één pot. Smaakte goed. En als dessert kreeg ieder tarte de myrtilles, bosbessentaart met een dot slagroom. Nog even € 15 afrekenen en het is weer voorbij.


Vanmorgen met het ontbijt zaten we aan een grote tafel, en met wie? De Engelsen en Duitsers van gisteravond bij Yvette. Het zijn helaas allemaal geen pelgrims, maar waren wel erg geïnteresseerd. Na het ontbijt heeft Dominique mij weer op de route gezet, mooi geregeld zo.

Vandaag volledig de route VF gevolgd, twee derde was goed bewegwijzerd, maar dat stopte ineens. Niet dat er niets meer stond, maar anders. Een beetje Camino Santiago achtige aanduidingen met een pijl met daaronder VF geschreven. Ach, als het er maar staat is dat ook goed.

De route ging over glooiende heuvels, door een bos, en eigenlijk valt er over de route van vandaag niet zoveel te schrijven. Het was een beetje een saaie route, komt nagenoeg niemand tegen. Soms moet je zo een gebied door om weer ergens te komen. De Comte is ook niet echt een toeristisch gebied, mede denk ik omdat het een vlak gebied is. Als je wilt fietsen in Frankrijk is dit een perfect gebied, goede slaapplekken en eten bij Yvette. Hieronder een overzicht van de route in 3 foto’s.
Kom je dan helemaal niets tegen? Ja wel hoor een bijzondere kerk, die ik even van binnen had willen bekijken, maar de deur zat op slot, jammer. Gewoon een omgebouwde zeecontainer.

De tocht van vandaag was wel zweten, het was goed warm, onderweg natuurlijk niets te koop, en mijn meegenomen 3 liter water begint op te raken en wat ik nog heb is onderhand zo warm als theewater. De route eindigde eigenlijk in Bucey les Gy, en daar leek een bar te zitten. Ze waren eigenlijk gesloten tot zaterdag en nu aan het schoonmaken, maar zo’n verhitte pelgrim wilde ze wel helpen, voor € 1,50 kreeg ik een grote fles koud water, met zelfs een glas erbij. Heerlijk, en wat teveel was heb ik overgeschonken in mijn eigen flessen. Er kwam een mororrijder aan, helm af en jas uit en ging ook daar zitten. Helaas pindakaas, ze zijn gesloten en hij kreeg niets.

P


In dit dorpje is geen slaapplek dus nog even 2,5 km door naar Gy. Nog even langs de Carrefour expres die iets verder zat voor wat koolhydraten en een appel, en op naar Gy. Sta ik daar voor het hotel alles op slot, niemand aanwezig. Gebeld naar het nummer van het hotel, de madama gaf aan dat de receptie pas om 17 uur opengaat, ik was er om half vier. Maar geen probleem, ze heeft me een code ge-sms-st en ik kon binnen, ik heb kamer 12, pak de sleutel maar bij de balie.??? Wil ik de deur opendoen, staat ineens François achter me die ik in Langres voor het laatst gezien had. Ook hij heeft hier een kamer gereserveerd. Hij is vandaag ook in Dampierre sur Salon vertrokken, maar heeft een andere route gelopen. Hij had geslapen in dat lelijke hotel Tours wat niet eens geweldig was.

Morgen weer even teruglopen naar Bucey les Gy om daar het pad weer te vervolgen naar Cussey sur l,Ognon