Dag 15; Gy - Cussey sur l,Ognon, 1 juni 2019


WiFi is maar 1 puntje en mobiel internet 3G met 1 capaciteits streepje, ik ga wat proberen. Gisteravond aan te eten komen was wat ingewikkeld. De madame van het hotel vertelde me nog even dat alle restauaunts in het dorp vandaag gesloten zijn. Als ik wat wil eten moet ik voor 19 uur bij de Intermarche op 7 minuten lopen, of bij de plaatselijke bakker zijn, succes. De bakker had bijna niets meer dan maar naar de Intermarché waar ik om half zeven was. 2 croissants, wat kaas, een toetje en twee biertjes gekocht. Op het bankje voor het Hotel de Ville mijn diner voor vandaag zelf gemaakt. Gelukkig was er vanmorgen wel een ontbijtje. De afstand voor vandaag is niet zo ver, ik moet de “ Mont de Gy” over. En inderdaad het is een berg die je even op moet. Ben wel eerst teruggelopen naar het eindpunt van gisteren, Busey les Gy. Op zich wel een mooi dorpje. In het eerste straatje geprobeerd te Facetimen met Adie, om onze kleinkinderen even te spreken op de camping in Garderen. Lukte eerst niet maar de tweede keer wel, ik heb ze alle vier gesproken en natuurlijk gezien. Sebastiaan was uit de hangmat gevallen, Lise had wild gespot en een eekhoorn gezien, Susanne was wezen zwemmen en Nina had het erg leuk. En volgens mij is het best zwaar voor Adie en Mieke. Het gaat lukken, morgen na het klimbos, gaan ze weer naar huis.

Het weer is natuurlijk schitterend, het is vandaag 27 graden geworden. Wasplaatsen echt in overvloed, in bijna ieder dorpje is er wel een, de een nog mooier dan de andere. Sigeric kon zijn kleding goed schoonhouden. Onderstaande wasplaats is in Busey les Gy, net een tempeltje.


Er stopte een man in een auto, raampje open en de vraag of ik verdwaald ben, hij zag mij nog op mijn telefoon kijken net na het facetimen. De telefoonverbinding is deze streek is erg slecht gaf hij aan. Iets verder stapten twee ouderen uit hun auto, naar mij zwaaiend en ben direct naar ze toegelopen. Altijd weer geïnteresseerd, wat ik doe, waar ik vandaan kom en waar ik heen ga, handenschuddend mij veel succes wensend.

Dan eindelijk de berg op, ik heb geen “haast” vandaag. Terugkijkend naar Busey les Gy, zie je dat ik aardig weer aan het klimmen ben.


Als je op de top bent, blijf je op die “hoogvlakte” lopen. De tocht gaat denk ik ongeveer 8 km door het bos over wat ruige paden, het ruig komt omdat het geen grind is maar keien waarmee het bospad is verhard. Het voordeel van in het bos lopen is dat het behoorlijk koel is. Ook in het bos staat de route goed aangegeven door middel van gele pijlen met VF erbij geschreven of door plaatjes van de pelgrim. Ik moest een stuk door een wat ruiger stuk maar ook dat ging goed met de aanwijzingen.


Na 8 km kom je dan eindelijk het bos uit in Montboillon, een erg mooi dorpje. De eerste weg waar je op komt heeft de naam “ Route de la Foret” heel toepasselijk. In het dorp staan twee fonteinen. Degene op de foto is van 1853, en geeft heerlijk koud water, lekker om je gezicht en je handen even mee af te koelen. En natuurlijk ook weer een wasplaats.

Uiteindelijk kom je aan bij de rivier L’Ognon, best een behoorlijke rivier, ik heb me daar samen mer de rivier even vereeuwigd.

En iets verder kom ik bij mijn slaapplek van vandaag aan. Gelukkig is bij dit hotel een restaurant bij. Ik heb maar direct de middagse Franse lunch besteld. Nog even in de hitte een rondje gemaakt of er nog andere eeltplekken zijn. Nee die zijn er niet, maar voor morgenochtend, er zit wel een bakker. François slaapt ook hier, maar ik heb hem nog niet gezien. De dame van de receptie vroeg of ik Chris heet, want François had mij al aangekondigd.

Morgen loop ik naar Besancon, het wordt heet.