Het Marskramerpad

Dag 4, Rijssen naar Okkenbroek, 25-02-2023

Ik had in eerste instantie willen overnachten in Holten, maar da zou ik daar al om 12 uur zijn, die plek heb ik afgezegd en heb een plek gezocht in Okkenbroek, een 12 km verder. Ik zit hier bij een voormalige varkensboer, die het bedrijf aan zijn zoon heeft overgedaan, maar zoonlief heeft het bedrijf inmiddels beëindigd. Ze wonen nog wel naast elkaar, zoon op de boerderij en pa en ma op een huis ernaast wel een paar honderd meter verder. Ook hier werd ik met koffie en een kersenbonbon ontvangen. Mooie vrienden op de fiets plek.

 

Vanuit mijn overnachtingsplek in Rijssen was het nog wel een hele tippel om op de route te komen. Ook heb ik in Rijssen wat boodschappen gedaan voor het avondeten. In Okkenbroek geen winkels en eetgelegenheden, dan moet je 5 km verder.

 

Rijssen ligt dicht bij de Sallandse heuvelrug, een prachtig natuurgebied. Wat je hier ziet is dat landbouwgebied is teruggegeven aan de natuur. Wat ik mij nu afvraag is het volgende, boeren bij natuurgebieden moeten weg en daar komt natuur. Hoe zit het dan met de boeren die dan weer tegen dat nieuwe natuurgebied aanzitten? Zo kan dat toch niet?

 

 

 

Maar aan het begin van de oude bossen van de Sallandse heuvelrug stel ik me weer gerust, als 65 plussen mag ik gewoon met mijn auto en motor het natuurgebied in, wie snapt het nog?

 

 

De Sallandse heuvelrug ben ik al twee keer overgestoken van noord naar zuid en omgekeerd met het lopen van het Pieterpad. Nu steek ik het gebied over van oost naar west waarbij ik natuurlijk op één plek het Pieterpad kruis.dat is vlakbij Holten.

Ik kom met deze route langs een Canadees oorlogsgraf, wat ik met het Pieterpad gemist heb.

 

 

 

Net voorbij de kruising (zie hieronder) van de paden een uitspanning waar ik zowaar vandaag kon lunchen

 

 

Op de Sallandse heuvelrug staan honderden paaltjes met blokken erop die je kan draaien met op elke zijde wetenswaardigheden uit een bepaald jaar, over de wereld en natuurlijk over Twente.ik heb er veel gelezen, is een erg leuke activiteit. Wie dat bedacht heeft, heeft wat zaken moet opschrijven.

 

 

Na de Sallandse heuvelrug voorbij te zijn loop ik lange rechte stukken over asfaltwegen, weer even wennen. Uiteindelijk kom ik in Okkenbroek aan.

 

Bij de kerk een noaberkast. Hierin kan je voedsel zetten. Mensen die het niet breed hebben mogen hier voedsel pakken. De kast stond behoorlijk vol.

 

 

Nu in Okkenbroek mijn meegenomen eten verorberen, en morgen weer fris verder.

 

Morgen wil ik proberen om lopen op het station van Deventer te komen, mijn laatste dag van deze serie. Mijn doel was weer te ervaren om lange afstanden met een volle rugzak te lopen en dat gaat nog steeds goed. Ik durf de uitdaging van Lissabon naar Santiago de Compostella wel weer aan.