Het Marskramerpad

Dag 5, Okkenbroek naar Deventer, 26-02-2023

 

Vanmorgen van Janny een zeer uitgebreid ontbijt gehad, je bent alleen maar er staat op tafel voor 5 man. Janny woont daar met haar man Henk die varkensboer is geweest. Dit huis staat een paar honderd meter van de boerderij die overgenomen is door hun zoon. Hij heeft de varkens inmiddels vaarwelgezegd omdat er voor een kleinen varkensboer niet veel te verdienen valt. Hij bewoont met zijn gezin nog wel de boerderij. Hieronder het ontbijt en hun mooie huis.

 

 

Buiten is het wat wit van de vorst en het heeft een mini beetje gehageld. Maar de lucht is helemaal blauw en de koudere noordoostenwind is vandaag minder hard.

 

 

De eerste plaats(je) waar ik doorheen loop is Lettele een kleine plaats met een buurtwinkel gerund door vrijwilligers maar wel een restaurant. Inmiddels ben ik gearriveerd in het “IJssellandschap” ik kom in de buurt van de IJssel.

Het is vandaag even gewoon doorstappen, geen bijzonderheden onderweg naar Deventer. Het Marskramerpad gaat langs de zuidkant van Diepenveen, genoemd naar een klooster dat hier tot 1578 stond, het is toen verwoest. En dan door even naar het station van Deventer, maar dat is nog een hele tippel ruim 5 km terwijl je in de verte de contouren van Deventer ziet. Het is wel bijzonder hoe de route naar het station loopt, je loopt amper door stedelijk gebied, een stuk over een dijk met links en rechts kleinen meertjes die ontstaan zijn bij dijkdoorbraken.

 

En tegen half drie kom ik aan in de stad van de Deventer koek van Bussink. De tocht zit ervoor even op, het was weer een uitdaging om 5 dagen met een volle rugzak te lopen maar dat ging bijzonder goed. Over een kleine 3 weken vertrek ik naar Lissabon om vanaf daar naar Santiago de Compostella te lopen. Het zal minder vlak zijn dan deze route maar geen hoge bergen.