Dag 7, Boxmeer naar Boekel

Vandaag vroeg op pad om met het openbaar vervoer naar Boxmeer te komen. Ik ga weer het kloosterpad oppakken. Daarnaast is het goed om weer wat trainings kilometers in de benen te hebben voor mijn laatste stuk van Luca naar Rome op te Via Francigena. Al een week lang bleek dat deze vier dagen het redelijk goed weer zal zijn. Bewust niet gisteren op zondag weg gegaan want ik wist dat het weer heel slecht zou worden en dat bleek wel de hele dag regen. Voor de eerste dag een lange afstand dat is niet helemaal handig maar er was niet eerder een overnachting's plek te vinden dan in Handel. Ik heb dan ook 44.000 stappen gemaakt wat neerkomt op 29 km, ik was het dan ook best wel een beetje zat aan het eind vandaag. De bijzondere punten in Boxmeer zoals het Karmelklooster en de Sint Petrus basiliek en het gedenkteken van Titus Brandsma had ik al eerder gezien. Station Boxmeer om half tien.


Het bos direct naar Boxmeer. De zon komt er net door.


Het eerste plaatsje met bijzonderheden is Sint Anthonis. Je hebt het klooster Sint Antonius gesticht, een klooster van de zusters van liefde van Schijndel. De zusters verzorgden er bejaarden en begonnen in 1925 met de wijk zorg. Naast het klooster staat natuurlijk de kerk de heilige Antonius abt kerk.Als je Sint Anthonis uitloopt loop je een groot natuurgebied in het Sint Anthonis bos. Een mooi gebied met een groot heideveld. ondanks dat het gisteren zo veel had geregend viel de modder op de parade heel erg mee het was goed te lopen.Het stuk na het bos was niet echt geweldig allemaal varkens schuren asfaltweggetjes en onderweg een kerst bomenkweker en een graszoden kweker.
Waar ik nog niet geweest ben is huize Padua ook wel de kluis genoemd. Dat staat in Boekel maar dat ligt tegen Handel aan. Huize Padua werd bewoond door een groep religieuzen ze waren koster, bakten hosties, maakten kaarsen, brouwden bier en gaven les aan katholieke kinderen. Nadat zij moesten stoppen met lesgeven omdat ze geen bevoegdheid halen zijn ze na 1878 overgestapt voor de zorg van geestes ziekten zij waren de eerste Nederlandse congregatie die zich ging bezighouden met psychiatrie. In 1960 hebben ze het stokje overgedragen aan leken. morgenvroeg kom ik dan langs er schijnt ook een museum te zijn misschien kan ik dat bekijken.


Morgen loop ik naar Aarle-Rixtel, gelukkig een wat kortere afstand dan vandaag. Ik overnacht daar in de herberg de Brabantse kluis maar daar over morgen meer. Ik overnacht vandaag in een vakantiehuis doordeweeks wordt per kamer verhuurd tegen een heel schappelijk prijsje en in het weekend wordt het hele huis verhuurd. Als je een familiefeestje wil gezellig met zen allen dan kun je met minstens 18 mensen terecht en dan heb je negen slaapkamers met eigen douche, een knots van een keuken. Ziet er geweldig uit en dat voor mij alleen vandaag. De eettafel, daar is die van Ellen klein bij voor wie dat snappen.