Via Francigena del Sud

Dag 11, Alife naar Telese Terme,

7 april 2024

 

Vanmorgen voelde ik me wel weer redelijk fit. Tijd om gewoon weer op pad te gaan naar Terme Telese, een 27 km vanaf hier, Alife.

 

Ik ben al om 8 uur vertrokken en het was mistig, dat bleef zo tot ongeveer half 11. Dat is mooi, geen zon op de kop en het zwaarste stuk zit in het begin.

Bij het verlaten van Alife kom ik borden van de Via Francigena tegen, de rood/witte bordjes ken ik ook van mijn eerdere tocht naar Rome. Na een poosje wezen die bordjes toch een andere richting aan. Omdat ik van die route geen GPX op mijn telefoon heb, dorst ik het niet aan die kant op te gaan. De GPX heb je echt tijdens de tocht nodig, weten waar je bent ten opzichte van de route.

Vandaag dan verder toch gelopen op de GPX aangemaakt door wijlen Ben Teunissen, daarop zie ik een route en weet ik waar ik ben.

Net heb ik wel alle GPX bestanden gedownload van de Via Francigena, dat is handiger.

 

 

De route is vandaag ook niet heel bijzonder maar veel minder saai dan gisteren. En vanaf 11 uur weer de hoed op tegen de zon. Om de twee uur neem ik even een zit pauze, met wat te eten en te drinken. Vandaag kwam ik pas de eerste bar tegen in Telese Terme. Ik had genoeg bij me vandaag.

 

Eerst mijn weg in de mist en een verdwaalde gans tussen het gras, je maakt wat mee.

 

 

Ik kom twee plekken tegen waar veel mensen zich verzamelen, er staan dan ook veel auto’s daar. De eerste keer is bij een kleine kerk, de deuren staan wijd open en je kan buiten gewoon mee luisteren. Voor de kerk kan je een ballon kopen en er staat nog een grote kraam met noten en snoep. Het ziet er gewoon hier gezellig uit op de eerste zondag na Pasen.

 

 

Inmiddels is de lucht weer helemaal blauw. Ik loop vandaag veel minder door landbouwgebied, maar meer door een soort bossen, het voelt gewoon anders.

 

 

En dan kom ik bij de tweede plek waar het druk is, op het parkeerterrein en alle starten eromheen staan honderden auto’s. Wat is hier aan de hand, kan ik er van meegenieten? Een groot entree hek al la het Vondelpark en ook zeker zo groot als het Vondelpark, en dat is groot, ik ben er al een paar keer van voor naar achter doorgelopen. Het is bij San Salvatore Telesino en het pak heet Parco del Grassono. Mensen komen met picknick manden vol het park in. Er zijn honderden picknick plekken met BBQ's hele grote grasvelden, er loopt een rivier doorheen waar je kan kanoën en wemmen als het water warm genoeg is, en als jet niet wil picknicken dan is er ook ene groot restauarant. Het verbaast mij wel dat hier in zo een landelijk gebied hier zoveel mensen komen. En je auto moet je ver weg parkeren.

Ik heb geprobeerd door het hek foto's te maken maar die komen niet goed over. Ik moet het doen met ene foto van de entree en een door het hek en twee foto's van hun website geplukt.

 

 

En toen liep ik om kwart voor drie al ineens Telese Terme in, ik had het zelf niet in de gaten dat ik er al zo snel was.

Het is zondag en in de middag alles is gesloten. Nu zit er gelukkig bij mijn slaapplek een bar daar kon ik dus lekker eerst iets koels nemen.

 

Morgen moet ik aankomen in Benevento, de provincie hoofdstad van Campanië. Hoe ik er ga komen denk ik nog over na. In ieder geval blijf ik daar twee nachten.

Morgen wordt het 27 graden. Ik loop bewust in het voorjaar om dit soort temperaturen te voorkomen.