Dag 11; Langres - Chalindrey, 28 mei 2019

Vandaag lijkt het wel een beetje slenterend naar Chalindrey te gaan, laat ontbeten, nog even slenterend door Langres en op zoek naar een nieuwe broek. Mijn broek die ik 12 jaar geleden heb gekocht bij de Aldi of de Lidl, heeft het nu echt begeven, rijp voor de vuilnisbak. In Langres vesting kon ik niets vinden. Dan maar op route. Even langs de toeristenoffice voor een stempel voor mijn pelgrimspaspoort, dat zinnetje ken ik al wel uit mijn hoofd “ avez vous un tampon pour mon passeport de pèlerin”. Vanaf het plein waar ik geslapen heb nog even door de lampenkappen straat.

Nog wat mooie kiekjes in Langres. Voordat je de stad uit bent aan de zijde waar de heuvel niet stijl is kom je langs 3 poorten, vanuit die kant moest men zich anders verdedigen.


Het was weer droog en regelmatig veel zon, onderweg 1 kort buitje gehad maar toen kon ik net even schuilen in een bushokje, ik heb weer geen jas aangehad. Als je Langres uitloopt lijkt er een commercieel centrum te zitten, even gekeken voor een zaak met broeken, maar daar was niets. De tocht weer verder opgepakt, ik was 5 km verder en zag rechts van mij ineens, ja echt, een Action. Daar moet meer zijn lijkt mij. Na enig zoeken kwam ik een grote Intersport tegen en daar heb ik mijn broek gescoord. De oude met volledig uitgescheurd kruis ligt nu in de prullenbak. Weer een diepte investering van € 25. Zo wat extra heen en weer gelopen zodat ik vandaag toch ruim 20 km heb gelopen. Echt slenteren kon dus niet. Ik loop nu verder naar het zuiden en laat Langres achter me, achterom kijkend zie ik nog Langres in de verte op de heuvel, en vooruit kijkend een mooi landschap.

En de andere kant op waar ik heen moet.


De route staat wel vol met kruizen, vaak degene als op de foto. Maar de Fransen zetten bijna op iedere hoek en onder iedere boom een kruis. Of deze kruizen zoals op de foto, er staan om de route van bisschop Sigerec te herkennen? Ik weet het niet er wordt niets over geschreven.

De route van vandaag kent voor zover ik weet geen culturele hoogtepunten. Ik heb even een broodje gegeten, wat ik nog gekocht had in Langres, in Le Pailly. Vanaf daar ga ik van de route af omdat daar in de buurt geen slaapplaatsen zijn. Er zijn twee routes hier van de Via Francigena maar voor beide moet je van je route af voor een slaapplek of je moet veel verder doorlopen. Maar de pelgrimsplek is gelukkig maar een 20 minuten lopen, morgen moet je dat ook weer terug. Chalindrey is bereikt, nu nog mijn slaapplek zoeken.

Aangekomen bij mijn slaapplek niemand thuis maar het volgende briefje op de voordeur.

Dat van de lunch begrijp ik niet omdat ik die niet heb, maar het klopt dat in de keuken op tafel een briefje ligt met hoe laat ontbijten, koffie of thee. Moet ik nog even invullen. Ik was de eerste, dus kon ik mooi even eerst de was doen en me douchen. Onderwijl hoorde ik al veel geroep van twee Italiaanse pelgrims. Ze vroegen of de eigenaar thuis was. Zij spreken zeer gebrekkig Engels. Het briefje hadden ze gelezen, maar of dat nu voor hen is ? dat weet ik niet, ze hebben ongeveer een uur staan te debatteren. Er zijn 8 slaapplaatsen hier, verdeeld in 3 kamers. Ik heb een kamer met een tweepersoons bed in gebruik, ik zie het verder wel. En morgenochtend weet ik wie de eigenaar is. Het is een gewone woning in een straat. Zo kom je weer wat tegen. Er is één restaurant, een pizza tent, in dit dorpje, dus dat zal het wel vanavond worden.

Morgen wordt een lange dag wat betreft het wandelen, het zal rond de 30 km zijn. Maar op tijd op pad. Zoals de weersverwachting er nu uitziet blijft het de rest van de week droog en loopt de temperatuur op naar zondag, als ik Besancon aankom, tot 28 graden. We zullen het zien of dat het wordt.