Derde deel dag 1, Nieuwegein naar Lucca

13 april 2022

Vandaag Is de dag voor het begin van een nieuw avontuur, pelgrimeren van Lucca naar Rome om na 1600 km aan te komen in Rome. Maar voor nu de laatste 430 km. Vanmorgen vertrokken vanuit Nieuwegein, door Adie naar Schiphol gebracht. Eerst nog even genoten van onze tuin in Nieuwegein, de Japanse kers is net in bloei gekomen.

De weersverwachting voor de komende dagen is ook erg goed temperaturen rond de 25° en droog, als je bedenkt dat het hier drie weken geleden ook ontzettend slecht weer was heel heel veel regen dan mazzel ik maar weer.

De vlucht op Schiphol begon minder goed we hadden ruim 20 minuten vertraging. Een van de stewardessen was misselijk geworden en moest vervangen worden, dus even wachten. Dat is toch altijd het nadeel van vliegen, je moet twee uur van tevoren op het vliegveld zijn dan zit je in het vliegtuig een tijd te wachten, maar dat hoort erbij. Uiteindelijk ben je twee uur later in Pisa.


Ik had een plekje aan het raam en kon voorzover we niet boven de wolken zaten mee genieten van het uitzicht. In Nederland zie je dan al die slootjes onvoorstelbaar vanuit de lucht smalle stukjes land met allemaal water ertussen En op de grens van Zwitserland en Italië vlieg je over de Alpen met de besneeuwde toppen.


Pisa heeft een redelijk klein vliegveld, drie bagagebanden, dat is wel te overzien. Vanuit Pisa moet ik met de trein naar Lucca, eerst met een onbemande soort metro, voortgetrokken door stalen kabels, naar het station van Pisa om daarna verder te gaan met de trein naar Lucca. Dit had ik al een keer in de omgekeerde volgorde gedaan en was voor mij bekend. Tegen vijf uur wa ik op het station in Lucca. Ik zat eerst alleen in de coupé maar net voor vertrek stroomde er een schoolklas tieners binnen en was het vol.

Ik ga lopen naar Rome en ga ongetwijfeld naar de Sint Pieter maar in Lucca loop je ook al door de Sint Pieter poort, Porta St.Pietro.


Inmiddels ben ik op mijn overnachting's plek aangekomen een mooie plek weer midden in het centrum. De eigenaar heeft hier drie kamers en de laatste twee weken ben ik nummer drie die de Via Francigena loop.

Ik ga eerst even mijn rugzak helemaal opnieuw inpakken voor het vliegtuig moet alles in de rugzak en ik zijn de zijvakken. Zo meteen nog even flaneren in Luca ergens wat eten om me klaar te maken voor de eerste wandeldag morgen. Morgen loop ik naar Altopascio, schijnt niet de mooiste dag te zijn, maar dat hoort er ook bij.
copyright (C) Chris Kreijns 2022

Alles uit deze blogs mag worden gebruikt, maar laat via de reactiepagina even weten dat je dat hebt gebruikt.