Dag 1, 18 mei 2019; Nieuwegein - Reims

Een tocht als deze heeft altijd een lange voorbereiding nodig, maar vandaag was het eindelijk zover. Op naar Reims voor het begin van mijn pelgrimstocht naar Rome, maar nu pas de helft (ca. 800 km), volgend jaar de overige 800, om dan echt bij Petrus en Paulus in de Sint Pieter terecht te komen.

Vanmorgen waren om ca 9 uur Adie en ik in Utrecht, uitkijkend naar de bus, het is daar een af en af gaan van bussen als Flix bussen, Eurolines en nog vele andere. Voor slechts € 27,50 brengt Eurolines mij naar Reims. Snel na onze aankomst in Utrecht kwamen Jan en Jannie aanfietsen met even later nog Ellen, erg leuk zo een heel uitzwaai comité. Als ik in de bus zit staan ze lekker samen te keuvelen, maar ze zwaaiden echt toen de bus weg reed.En ook toen ik in de bus stapte.

Op naar Reims, met stops in Antwerpen, Brussel, Gent, Lille en natuurlijk Reims. Tussendoor nog twee plasstops. Wel een hele zit maar wat wil je voor die prijs, vertrek 10 uur aankomst 18:15 uur. Na aangekomen te zijn openbaar vervoer gezocht naar mijn B&B, er gaat een tram vanaf het TGV station waar je aankomt, en twee bussen, weer even wennen aan dat Frans, maar een van de bussen heeft mij in de buurt van mijn B&B gebracht. Rugzak daar neergezet en op pad naar de stad, het was inmiddels bijna 8 uur. Met bus 2 kon ik naar de stad, mits er geen Reims loop is en de hele binnenstad is afgezet, er rijden geen bussen, dan maar 38 minuten lopen volgens mijn routeplanner. Maar zelfs lopend kwam je er niet goed door, ik heb af en toe een open stukje tussen de wandelaars op gezocht en ben zo meerennend in hun richting overgestoken.

In de stad was het een chaos, ik heb maar een snelle hap genomen en ben toen weer terug gegaan naar mijn B&B om mijn blog te gaan maken. Wel even een glimp opgevangen van de beroemde Notre Dame van Reims.


Morgen ga ik die echt bezoeken. Het filmpje van de kathedraal bovenaan dit blog staat er al lang, dat was een een probeerseltje van mij om te zien of het allemaal lukt omdat erop te zetten. Ik laat het maar staan want het is best een leerzaam filmpje. Morgen meer over Reims.