Via Francigena del Sud

Dag 9, Piedimonte San Germano naar

Mignano Monte Lungo,

5 april 2024

 


Na weer een nacht bijgekomen, op naar het ontbijt. Gisteren ookdaar gegeten maar om half a het zit ik daar met één iemand anders. De echte eters komen pas na achten.
Zoals ik gisteren al mijn plan onthulde, ben ik eerst een halte met de trein gegaan, naar Cassino. Dat was wel lekker, morgen doe ik dat weer want 40 km lopen met 25 graden is me te zwaar, de eerste 10 doe ik met de trein en dan mis ik ook twee klimmetjes. Daarna nog 30 km naar Alife is nog steeds genoeg.

 

het was vandaag geen bijzondere dag, de route was nagenoeg niet aangegeven, nergens het Icchus teken, wat ik de dagen hiervoor bij bijna iedere routeverandering tegen kwam.

Af en toe kom ik wel van de vervaagde Via Francigena del Sud stickers tegen.

Maar met behulp van mijn telefoon en GPX heb ik de route kunnen volgen. Vandaag gelukkig geen hindernissen.

Net als ik Cassino uit ben gaat de route even stevig omhoog, dat kan je goed op de hoogtekaart zien.

 

Boven aangekomen heb ik dan weer een mooi zicht op Cassino.

 


zoals ik al aangaf is het geen Bijzonders foto’s tocht. De route gaat grotendeels de hele dag over smalle landweggetjes, soms ook onverhard. 

 


Ja sorry voor de lezers in Nederland, het is hier gewoon warm. Op de foto zie je wel wat sluierbewolking, maar ik heb de hele dag mijn hoed moeten ophouden. Vanmorgen ook mijn armen en nek ingesmeerd met zonnebrand crème.

wat is het dan ook heerlijk een kraan met een waterbak tegen te komen. Even lekker gezicht en handen afkoelen en wat kouds drinken. Hier mogen er van mij meer onderweg zijn. Losse kranen kom je ook zat tegen.

 


Veel olijfbomen hier, en ze zien er gewoon goed uit. Inmiddels kost een fles olijfolie al rond de 10 euro, dus dit zijn goedmijntjes veronderstel ik. Op de foto zie je een olijfboomgaard, dat zie je zo niet zo vaak.

 


Net voor Mignano Monte Lungo, kom ik ineens een herkenbaar bordje tegen van de Via Francigena, er staat onder de variant Regionaal???

Ik geloof het.

 


Inmiddels is het tegen drie uur en ben ik aangekomen in Mignano Monte Lungo. Mijn slaapplek ligt een 1,5 km buiten het dorp. Bij een bar, cola en een uitje genomen, gelijk twee grote flessen water meegenomen, ik weet niet of ik die bij mijn slaapplek kan kopen. Één ontzettend aardige vrouw van de bar regelde alles voor me en gaf nog een hand van die chocolade koffiebonen mee,die zijn lekker gaf ze aan. Lekker op het terrasje even bijgekomen.

Met de boodschappentas in de hand op naar mijn slaapplek. Hier had ik gewoon water kunnen kopen. Er zit op de begane grond een restaurant waar ik vanavond om half acht ook kan gaan eten.

Vandaag geen vieze troep hoeven wassen, geen schoenen schoonmaken.

gewoon douchen en genieten van het uitzicht.

 

 

 


Morgen zien of ik Alife ga halen, het weer wordt steeds beter en warmer, de komende 3 dagen 24 tot 26 graden op de top van de dag. Ik zal wat warmte naar Nederland blazen.